vrijdag 7 augustus 2015

onze lieve Uma overleden

2 februari 2015 is onze mooie lieve Uma overleden. Honden hebben is heel erg leuk, maar deze momenten wil je niet meemaken.

Heel gecompliceerd verhaal is het. Uma heeft toen ze 7 mnd oud was een ontsteking opgelopen in de nierbekken. Helaas ontdekten we dat later (dat is niet zomaar te zien). Door die ontsteking zijn haar nieren heel erg beschadigt. Daar kwamen we dus later allemaal achter...
De ontsteking is toentertijd behandelt en ze kreeg sindsdien speciaal dieetvoer voor haar nieren. Ze deed het al die tijd heel erg goed en wij hadden veel plezier van haar.
Totdat ze ongeveer half januari dit jaar heel erg ziek werd. Ik gokte al nieren of baarmoederontsteking.. Het bleek dus een baarmoederontsteking. Ik was ergens opgelucht, want daar valt iets aan te doen. Helaas was de opluchting van korte duur. De nieren konden door hun slechte conditie de gifstoffen van de ontsteking niet verwerken. Ze knapte na de operatie niet goed op en wilde niet meer eten. Ze heeft 2 x een dag aan het infuus gelegen bij de dierenarts om de nieren te spoelen; maar helaas gaf dat nauwelijks resultaat.
2 februari gaf Uma aan niet meer verder te kunnen en heb ik de vreselijke beslissingen moeten nemen om haar verder lijden te besparen.

Ze was zo mooi en ontzettend lief. Ze mocht bijna 5 jaar oud worden.

Dag lieve lieve Uma xxx







Geen opmerkingen:

Een reactie posten